IP'den Adres Bulma

Bilgisayarlarımız internet üzerinden işlem yapmadan önce her işlemin düzenli olması için bazı protokoller çerçevesinde internete bağlanır. Bu protokollerden biri de internet protokolü (IP)’dir. IP bilgisayarımızın internete bağlanırken almış olduğu bir adrestir. Aslında ip adresi bilgisayarımızın değil o bilgisayarın internete bağlanmasını sağlayan modeminin numarasıdır. Bu numara o modeme bağlı olan bütün bilgisayarlar için aynıdır. Fakat internet servis sağlayıcınızdan sabit ip adresi almamışsanız modemi kapatıp açtığınızda ip adresiniz değişmektedir.

İP’den Adres Nasıl Bulunur?

ipdenadrese 300x128 İP adresi internetteki bilgisayarların bir düzen içerisinde olmasını sağlamaktadır. Nasıl ki herkesin bir ev adresi varsa internete bağlanan her bilgisayarında bir adresinin olması gerekmekte ve bu adresede ip adresi denmektedir. IP’nin açılımı internet protokolüdür. Bilgisayarlarımız internete bağlanırken belirli protokoller çerçevesinde bağlanmaktadır. Bu protokollerin en başında ip gelmektedir.

IP’den adres bulmak için buraya tıklayarak ipadress sayfasının açılmasını sağlayın. Açılacak olan sayfada sağ üst tarafta bulunan alana ip’sini tespit ettiğiniz bilgisayarın ip numarasını yazıp search butonuna tıklayın. Site size kişinin nerede olduğu bilgisini verecektir.


IP'den Adres Bulma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder