73/C Trafik Cezası Nedir?

Trafik cezaları belirli maddelerden oluşmaktadır. Her bir cezanın değişik maddeleri bulunmaktadır. Biz şoförler ise sadece ne için ceza aldığımızı biliriz. Yani hangi ceza, kaçıncı maddeye göre verilmiştir bunu bilmez ve sorgulamayız.

73/C Trafik Cezası Nedir?

Trafik cezaları verilirken cezanın hangi maddeye göre verildiği veya açıklaması bulunmaktadır. Örneğin park ihlali, hatalı sollama gibi. Fakat bu cezaların birde ilgili maddeleri bulunmaktadır. Peki 73/C trafik cezası nedir?
73/C trafik cezası, trafikte seyir halinde cep telefonu kullanmanın cezasıdır. Ceza makbuzumuzda bulunan seyir halinde cep telefonu, araç telefonu veya benzer haberleşme cihazlarını kullanmak ifadesinin ilgili maddesi budur.
Seyir halinde cep telefonu kullanmanın cezası ise 2019 yılı miktarı olarak 235 TL'dir. Bu miktar bir hafta içerisinde ödendiği taktirde %25 indirim uygulanacağı için yaklaşık 176 TL'ye kadar inmektedir.

73/C Trafik Cezası Kaç Ehliyet Ceza Puanı?

Bazı cezalar için sadece para cezası uygulanırken, bazıları içinde hem para hem de ehliyet ceza puanı uygulanmaktadır. Seyir halinde cep telefonu ile konuşmanın ise hem para hemde ehliyet ceza puanı bulunmaktadır. Bu cezanın ehliyet puanı cezası ise sürücüler için 10 puandır.

73/C Trafik Cezası Nedir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder