LGS Başvuruları Ne Zaman, Nasıl Yapılacak?

8.sınıf liselere başvuru işlemleri 2017-2018 eğitim öğretim yılında değişti. Daha önceden TEOG olarak bilinen ve her öğrencinin girmesi zorunlu olan sistem, artık LGS adı altında ve öğrenci ve velilerin istekleri doğrultusunda yapılmaya başlandı. Bu uygulama ilk defa 2017-2018 yılı içerisinde yapıldı.

LGS Başvuruları Ne Zaman, Nasıl Yapılacak?

2019 yılı LGS başvuru kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından e-okul sisteminde yayınlandı. Kılavuzda LGS başvuru şartları, LGS başvuru tarihi, LGS ne zaman yapılacak gibi iş ve işlemler bulunmaktadır.

2019 yılı LGS kılavuzuna göre bu yıl LGS, 1 Haziran 2019 tarihinde yapılacaktır. LGS başvuru tarihi ise 3 Nisan 2019 ve 14 Nisan 2019 tarihleri arasında olacaktır. Bu tarihler arasında öğrenci ve veliler kendi okul müdürlüklerine sınav başvurusunda bulunacaklardır.
LGS başvurusu ne zaman, nasıl yapılacak? 2019 LGS başvurusu
LGS başvurusu için öğrenci ve veliler kendi okul müdürlüklerine başvuruda bulunduklarında okul müdürlükleri başvuru şartları tutan öğrencilerin başvurularını e-okul sistemi üzerinden onaylayacak, 2 nüsha olarak yazıcıdan onaylı çıktısını alıp veli ile karşılıklı imzalayıp bir nüshası velide, bir nüshası da okulda kalacak şekilde muhafaza edecektir. LGS başvurusu yaptıktan sonra başvurunuzun onaylanıp onaylanmadığını kontrol edip, okul müdürlüğünden onaylı yazıyı almayı unutmayın.
Burada dikkat etmeni gereken diğer önemli bir husus ta, özel eğitim gereksinimli olan öğrencilerin sınav başvurusu yapmadan önce bölgelerinde bulunan rehberlik ve araştırma merkezlerine gidip MEBBİS-Ram Modülüne öğrenci durumunun işletilmesini sağlamak.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder