E-devlet Ücretli Öğretmenlik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen kadrolarına belirlediği kontenjanlar dahilinde alım yapmaktadır. Fakat ne kadar alım olsa da boşta bulunan her kadroya öğretmen alımı gerçekleştirilememektedir. Milli Eğitim Bakanlığı bu boş olan kadrolara yapılabiliyorsa kadrolu öğretmenlerinden ders tamamlama şeklinde öğretmen görevlendirmektedir. Fakat ders tamamlamanın yapılamadığı durumlarda dışarıdan başvuru yolu ile geçici öğretmen alımı yapmaktadır. Bu işleme ücretli öğretmenlik alımı denmektedir.

E-devlet Ücretli Öğretmenlik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ülkemizde artık çoğu işlem e-devlet üzerinden yapılmaktadır. E-devlet üzerinden borç sorgulama, ödeme, operatör değiştirme gibi çoğu ülkelerde olmayan işlemler bizim ülkemizde yapılmaktadır. Bu işlemlerden biri de ücretli öğretmenlik başvurusudur.
E-devlet ücretli öğretmenlik başvurusu işleminizi yapabilmeniz için e-devlet sistemine giriş yapabileceğiniz, e-devlet şifresi almanız gerekmektedir. Şifre alma işlemini PTT'den yapabilirsiniz. Şifreniz bulunmuyorsa da giriş için mobil bankacılık, mobil imza gibi seçenekleri kullanabilirsiniz.
Ücretli Öğretmenlik Başvurusu Nasıl Yapılır?E-devlet sistemine giriş yaptığınızda arama bölümüne MilliEğitim Bakanlığı/Ücretli öğretmenlik başvurusu yazarak arattırın. Açılacak olan başlığa tıklayın. Açılacak olan sayfada ücretli öğretmenlik için açılan formdaki bilgileri doldurup onaylayıp başvurunuzu tamamlayın.
Ücretli öğretmenlik için aşağıdaki bağlantı adresini kullanabilirsiniz.
https://www.turkiye.gov.tr/milli-egitim-ucretli-ogretmenlik-basvurusu


E-devlet Ücretli Öğretmenlik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder