LGS Çıkmış Sorular ve LGS Örnek Sorular

Milli eğitim Bakanlığı liselere geçiş sistemini 2017-2018 öğretim yılında tamamen değiştirdi. Böylece eski adı ile Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş, kısa adı ile TEOG sınavı iptal edilip yerine Liselere Geçiş Sınavı adı altında bir uygulama başlattı. Bu uygulamada kimse sınava girmeye zorunlu tutulmayıp, isteyen öğrenciler sınava girebilmekte ve sınav sonucunda da sınav puanı ile öğrenci alan liselere yerleştirilmektedirler.

LGS Örnek Sorular ve LGS Çıkmış Sorular

LGS-cıkmıs-sorularSistemin değişmesi ile birlikte öğrencilerimizin en çok merak ettiği sorulardan biri de LGS soruları nasıl olacak, LGS örnek sorular
nelerdir gibi durumlardır. Milli Eğitim Bakanlığı LGS örnek sorular adı altında her ay örnek LGS soruları yayınlamaktadır. MEB bu soruları Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün resmi sitesi üzerinden yayınlamaktadır.
Aşağıda sizlere verilen adresi bilgisayarınıza kopyalayıp tarayıcınıza yapıştırmak sureti ile LGS örnek sorulara ulaşmanız mümkündür. Bunun haricinde 2018 yılı LGS soruları yine MEB ÖDSGM'nin resmi sitesinden ulaşabilirsiniz.
LGS örnek sorular ve 2018 yılı çıkmış LGS soruları için
https://odsgm.meb.gov.tr/
 adresini kullanabilirsiniz.

LGS Çıkmış Sorular ve LGS Örnek Sorular

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder