BİLSEM Sınavı Ne Zaman Açıklanacak?

BİLSEM, Bilim ve Sanat Eğitimi Merkezleri'nin kısa yazılmış halidir. Öğrencilerin yeteneklerini geliştirmek, yeteneklerinin farkında olmak amacı ile açılmış olan devlete bağlı kurumlardır. Ülkemizde her ilimizde BİLSEM bulunmaktadır.

BİLSEM'e Nasıl Başvurulur?

BİLSEM sınavına çocuğunuzu katmak istiyorsunuz. Peki BİLSEM sınavına nasıl başvurulur? BİLSEM başvuruları e-okul üzerinden yapılmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınlayacağı kılavuzda bulunan takvimine göre başvuru yapılabilir.
BİLSEM'e resim, müzik ve zihinsel alanlarda başvuru yapılabilmektedir. BİLSEM başvurusu öğrenci seçimi velinin herhangi bir talebi bulunmuyorsa sınıf öğretmeni tarafından yapılmaktadır.

BİLSEM Sınavı Ne Zaman Açıklanacak?

2019 BİLSEM sınav Sonucu Öğrenme BİLSEM Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?[/caption]
BİLSEM sınav sonuçları her yıl genelde Mart ayı içerisinde yayınlanmaktadır. 2019 yılı BİLSEM sınav sonuçları ise ilgili kılavuza göre 29 Mart 2019 tarihinde açıklanacaktı.
Fakat Milli Eğitim Bakanlığı yayınlamış olduğu duyuruda, sınava beklenenden daha fazla öğrenci başvurusu olduğunu belirterek sınav takviminde değişikliğe gitti.
Buna göre 2019 BİLSEM sınav sonuçları 19 Nisan 2019 tarihinde açıklanacaktır.

BİLSEM Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

Milli Eğitim Bakanlığı sınav sonuçlarını meb.gov.tr adresi üzerinden yayınlamaktadır. 2019 BİLSEM sınav sonucu öğrenme işleminizi de meb.gov.tr adresinden öğrencinizin TC kimlik numarası ile öğrenebilirsiniz.

BİLSEM Sınavı Ne Zaman Açıklanacak?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder