Cep Telefonu İMEİ Sorgulama

Cep telefonlarının sayısı ve çeşidinin artması çoğu sorunu beraberinde getirmektedir. Yurt dışından getirilen cep telefonları, yurt içinde 2.el veya kaynağı bilinmeyen telefon satışları ileride alıcısına mutlaka sorunlar çıkarmaktadır.

En çok sorunda yurt dışından  yasal olmayan yollardan getirilen telefonlarda görülmektedir. Bu telefonlarda görülen sıkıntılar genelde İMEİ numarasından kaynaklanmaktadır. Yasal olmayan yollardan getirilen telefonlar yurt içine getirilirken İMEİ değiştirme gibi bir durum söz konusu olmakta ve bu durum da İMEİ numarası çalınan telefonları kaçak durumuna düşürmektedir.

Cep Telefonunuz Kaçak mı?

Cep telefonunuzun kaçak olup olmadığını cep telefonu İMEİ sorgulama yolu ile yapabilirsiniz. Artık Cep telefonu İMEİ sorgulama işleminizi internet üzerinden rahatlıkla yapabilmekteyiz.

imei-sorgulamaCep telefonu imei sorgulama işlemi daha önceden Mobil Kayıt Cihaz Sistemi (MKCS) üzerinden yapılmakta idi. Fakat artık e-devlet kapısı üzerinden yapılmaktadır. Devletimiz artık tek bir portal üzerinden hizmet vermeye çalışmaktadır. Bu işlem içinse e-devlet kapısını kurmuştur.

Aşağıda size vermiş olduğumuz linki tıklayarak e-devlet üzerinden cep telefonu İMEİ sorgulaması yapabilirsiniz.

Açılacak olan sayfada sizden cep telefonunuzun İMEİ numarasını ve güvenlik için oluşturulmuş olan güvenlik resmini ilgili alanlara yazmanız istenecektir. İlgili alanlara gerekli bilgileri yazıp Sorgula butonuna tıkladığınızda cep telefonu İMEİ sorgulama işlemini gerçekleştirmiş olursunuz.

Cep Telefonumun İMEİ Numarasını Nasıl Öğrenirim?

Cep telefonunuzun İMEİ numarasını öğrenmek çok basit bir işlemdir. Cep telefonu imei numarası öğrenmek için cep telefonunuzdan *#06# tuşlarını tuşlamalısınız. Bu işlemin sonunda size cep telefonunuzun İMEİ numarası gösterilecektir.

Cep telefonu İMEİ sorgulaması yapmak için TIKLAYIN…


Cep Telefonu İMEİ Sorgulama

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder