E-okul Öğrenci Belgesi Alma

Öğrencilerimizin bazı işlerini görebilmeleri için öğrenci belgesi almak zorundadır. Bu belgeyi hastane, dersane gibi yerlerde kullanmaktadırlar. Öğrenci belgesi e-okul üzerinden alınmaktadır. E-okul sistemine giriş yaptıktan sonra öğrenci belgesi alınabilir.

E-okuldan Öğrenci Belgesi Nasıl Alınır?


E-okul üzerinden öğrenci belgesi alma işlemi çok basittir. 2014-2015 eğitim öğretim yılın içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni bir uygulamaya geçiş yapılmış ve öğrenci belgesinin yerine öğrenim belgesi getirilmiştir. Artık öğrenci belgesi verilmeyecek bunun yerine öğrenim belgesi verilecektir. Sistemde öğrenim belgesi Ek-3 olarak geçmektedir.

Öğrenciler veya veliler öğrencinin e-okul sistemine giriş yaparak öğrenci belgesi veya yeni adıyla öğrenim belgesi alamaz. Öğrenim belgesi (Ek-3) okulllar tarafından alınabilmektedir. Okullar öğrencilerine öğrenim belgesini verirken imzalı, sayı numaralı ve mühürlü şekilde vermektedir. Buda öğrenim belgesine resmi bir nitelik kazandırmaktadır. Öğrencinin kendi sisteminden öğrenim belgesi alma yetkisi olsa bile imza, mühür ve sayı numarası veremeyeceği için herhangi bir resmi hükmü olmayacaktır.

Öğrenci Belgesi İle Öğrenim Belgesi(Ek-3) Arasında Ne Fark Var?


e-okul-yeniBilindiği gibi e-okul üzerinden öğrenci belgesi yerine artık öğrenim belgesi Ek-3 verilmektedir. İkisinin arasında biraz farklılık bulunmaktadır. Öğrenci belgesinin içeriğinde sadece “yukarıda açık kimliği yazılı olan filanca öğrenci okulumuzun devamlı öğrencisidir” şeklinde bir ibare bulunurken öğrenim belgesi üzerinde ise öğrencinin dönem notlarını gösterir tablo bulunmakta ve altında öğrencimiz şu sınıftan okulumuz öğrencisi olması/okulumuzdan ayrılması sebebiyle bu belge verilmiştir gibi bir ibare bulunmaktadır. Bu ibarede geçen okulumuzdan ayrılması ifadesi öğrenci okula devam ediyorsa üzeri çizilerek öğrenciye verilmelidir.

Kısacası öğrenciler veya veliler öğrencinin e-okul sistemine giriş yaparak öğrenci belgesi, yeni adıyla öğrenim belgesi alamazlar. Öğrenim belgesi almak için öğrencinin okuluna başvurması gereklidir.


E-okul Öğrenci Belgesi Alma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder