Öğrenim Kredisi Borç Sorgulama

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Üniversite öğrencilerine öğrenim kredisi altında destek sağlamaktadır. Bu destek aslında bir kredidir. Yani öğrencinin borçlanması demektir.
Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) vermiş olduğu bu krediyi öğrenci mezun olduktan sonra öğrencinin üniversitesinin kaç yıllık olduğuna göre 2 yıl sonra veya 1 yıl sonra geri ödemesini başlatmaktadır. Öğrenci mezun olduktan sonra yılda 4 taksit olmak üzere kredisinin geri ödemesini yapmaktadır.
Öğrenim Kredisi Borcumuzu Nasıl Sorgularız?
Yapmış olduğumuz ödemelerimizi veya kalan borçlarımızı, taksit sayımızı, taksitlerimizin ne zaman ödeneceğini Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun resmi sitesi üzerinden öğrenebilirsiniz. Bunu yapmak için aşağıdaki vermiş olduğumuz linki tıklayabilir veya aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.
1) Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun sitesi olan kyk.gov.tr adresine giriş yapın.
2) Açılan sayfada menüler bölümünde e-hizmetler adı altında bir menü bulunmaktadır. Bu menüye tıklayarak sorgulama linklerinin olduğu sayfanın açılmasını sağlayın.
3) Bu sorgulama linklerinin içinden "Öğrenim/Katkı Kredisi Borç Sorgulama" yazan linke tıklayın. "Kredi Geri Ödeme" ekranı açılacaktır.
4) Açılan sayfaya TC Kimlik numaranızı ve güvenlik kodunu yazıp altta bulunan "Ara" butonuna tıklayıp borcunuzun olup olmadığını öğrenin.

KYK Öğrenim/Katkı kredisi borç sorgulaması yapmak için tıklayın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder