PTT Kargo Kurye Çağırma

Sokakta karşılaştığımız kişilere PTT nin açılımını sorduğunuzda posta, telefon, telgraf gibi cevaplar alırsınız. Halbuki PTT nin açılımı Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü idi.
 
Mektuplarımızı gönderdiğimiz ama açılımını çoğumuzun bilmediği PTT kendisini geliştirerek günümüze uyum sağlamıştır. PTT gelişen dünyada taşımacılığı sadece mektup ve telgraf olarak düşünmemiş günümüz insanlarının ihtiyaçları doğrultusunda kargo taşımacılığına, bankacılığa, haberleşme sektörüne ciddi adımlar atmıştır.
 
PTT günümüzde artık bankacılık işlemlerini yapabileceğimiz bir kurum olduğu gibi kargomuzu gönderebileceğimiz bir kurum halini de almıştır. Kargolarımız artık PTT eliyle PTT Kargo adıyla taşınmaktadır.

PTT Kargo, kargo taşımacılığı ile ilgili büyük bir atılım gerçekleştirerek online olarak kargo hesaplaması yapmak, online olarak kurye çağırmak gibi işlemleri sitesi üzerinden aktif hale getirmiştir. Kargolarınızı PTT Kargo ile göndermek istiyorsanız PTT Kargo'nun sitesine giriş yapıp hem PTT Kargo Kurye Çağırma, hem de PTT Kargo kargo fiyatı hesaplaması yapabilirsiniz.
 
PTT Kargo Kurye Çağırma Nasıl Yapılır?
 
Aşağıda size PTT Kargo Kurye Çağırma işlemi yapabilmeniz için bir link verilmiştir. Bu linke tıklayarak açılan yerden, veya ptt.gov.tr adresine giriş yapıp Online İşlemler menüsü altından kargoyu tıklayarak PTT Kargo Kurye Çağırma ekranına ulaşabilirsiniz.
 
 
Aşağıdaki linke tıklayıp siteyi açtığınızda karşınıza çıkacak olan formu doldurmanız gerekmektedir. Bu formda genel olarak aşağıdaki alanları doldurmanız gerekiyor.
 
Gönderici Bilgileri bölümünde;
İl, İlçe, mahalle, ad, soyad, telefon, cep telefonu, e-mail ve açık adres
 
Alıcı Bilgileri Bölümünde;
İl, İlçe, mahalle, ad, soyad, telefon, cep telefonu, e-mail ve açık adres
 
Gönderi türü bölümünde 2 çeşit gönderi türü bulunmaktadır. Eğer ki gönderiniz 2 kg'dan düşükse APS Kurye, 2 kg'dan yüksekse Kargo bölümünü işaretlemelisiniz.
 
PTT Kargo Kargo Ücreti Hesaplaması Nasıl Yapılır?
 
Ücret Bilgileri Bölümünde;
Gönderinizin kaç adet(tane) olduğu ve gram hesabından kaç gram geldiği, en, boy, yükseklik ve desi miktarını girip HESAPLA butonuna tıklamalısınız. Buradaki hesaplama gönderinizin yaklaşık ücret hesabıdır. Kesin sonuç değildir.
 
Ek Hizmetler bölümünden istediğiniz bir ek hizmet varsa bunu belirterek KAYDET butonuna tıklamalısınız.
 
Not: Saat 16:00'dan sonra verilen siparişler bir sonraki iş günü alınır.
 
PTT Kargo Kurye çağırmak için tıklayın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder