TC Kimlik Kartı Nedir?

Gelişen dünyada her geçen gün eski kullandığımız eşyalarımızın yerine yeni ve daha kullanışlılarını getirmekteyiz. Ülkemizde de bu değişimler neticesinde kimlik kartları gerektiği gibi değiştirilmektedir. Şu anda kullandığımız kimlik kartlarımız üzerinde TC kimlik numarası yazılı olan ve diğer bilgilerin bulunduğu bir karttır. Ama artık bu kimlik kartları işlevselliğini yitirmeye başlamıştır. Daha kullanışlı ve içerisinde her türlü bilgimizin olduğu kartların kullanılması gerekmektedir.

Peki TC kimlik kartı nedir, ne işe yarar?

TC kimlik kartı çok yakın bir gelecekte şimdi kullanmış olduğumuz kimlik kartlarının yerini alacak kullanışlı, gereksinimleri karşılayan bir karttır. Şu anda deneme safhasındadır. İlk denemelerini de Bolu ilinde gerçekleştirilmektedir. Bolu ilinde yaşayanlar TC kimlik kartına sahiptir.

TC kimlik kartı ile sistemlere giriş yapabilmek için iki yöntem bulunmaktadır. 

Standart Kart Okuyucu: Tıpkı kredi kartlarından alışveriş yaparkken kullandığımız sistem gibi kart okuyucuya TC kimlik kartımızı takıp bir pin yardımı ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Bu işlemi yapabilmek için bilgisayarınızda kart okuyucunun sürücüsü ve AKIS ürücüsünün kurulu olması gerkemektedir.

Kart Erişim Cihazı: Kart erişim cihazına sahip iseniz türkiye.gov.tr adresine giriş yapabilirsiniz. KEC sistemi ile ilk girişiniz kart, pin ve parmak izi ile yapılacaktır. KEC yöntemi diğer yöntemden daha güvenilirdir. KEC sistemini kullanabilmek için bilgisayarınzda KEC sürücüsünün ve OYA sürücüsünün kurulu olması gerekmektedir. 
Bilgisayarınıza KEC sürücüsünü yüklemek için tıklayın... 

Bilgisayarınıza OYA sürücüsünü kurmak için tıklayın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder