Yurt Dışı Seçmen Sorgulama

Dünyada artık birçok hizmet elektronik ortamda verilmektedir. Elektronik ortamda kişler işlerini rahatlıkla halledebilmektedirler. Son yıllarda Türkiye'de elektronik ortamda birçok atılımda bulunmuştur. Bu atılımlara genel olarak verilen isim e-devlet sistemidir. Bu kapsamda ülkemizdeki her kurum kendi içerisinde bir e-devlet sistemini oturtmaya başlamıştır.

Yüksek Seçim Kurulu da e-devlet sistemine ayak uyduran kurumlarımızdan bir tanesidir. Yüksek Seçim Kurulunun sitesi üzerinden artık birçok bilgiye erişme imkanımız bulunmaktadır. Oyumu nerede kullanacağım sorusundan tutun da eski seçin sonuçlarına kadar bir sürü bilgiye erişmek mümkün.

Yüksek seçim kurulu kendi web sitesi üzerinden yurtiçinde yaşayanların aylarını nerede kullanacaklarını gösterdiği gibi yurt dışında yaşayan kişilerinde oylarını nerede kullanacaklarını göstermektedir.

Yurtiçinde yaşayanlar devletin okullarında veya bu iş için hazırlanan yerlerde oylarını kullanmakta, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız da sınırlarda oylarını kullanmaktadırlar.

Peki yurt dışındaki vatandaşlarımız hangi sınır kapısında oylarını kullanacak?

Bu sorunun cevabını gene Yüksek Seçim Kurulu'nun sitesinda bulabilirsiniz. YSK nın sitesinde yurt dışı seçmen sorgulama linkine tıklayarak yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız oy kullanacakları yerleri öğrenebilmektedirler.

Açılan ekranda sizden istenen nüfusa kayıtlı olduğu il, TC numarası gibi bilgileri doldurup sorgula dediğinizde oyunuzu nerede kullanacağınız gösterilmektedir.

Yurt dışı seçmen sorgulaması yapmak için tıklayın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder