Sigorta İhbarı

Vatandaş olarak bizim yapmamız gereken bir sürü görevler vardır. Oy kullanma, askere gitme gibi. Vatandaş olarak başka bir görevimiz de devletimizin çıkarlarını korumaktır. Devletimizin çıkarlarını koruyarak aslında kendi çıkarlarımızı da korumuş oluruz. Sonuçta devletin 5 kuruşuna da sahiplenip yanlış yere gitmesini engellemek aslında bizi de etkilemektedir.
 
Sigorta Bilgi ve İşlem Merkezi (SBGM) nin sitesi üzerinde bulunan online işlemler bölümünde de bütün sigorta işlemlerinde yanlış bir işlem yapıldığını düşündüğünüz veya suiistimal yapıldığını gördüğünüz sigortacılık işlemlerini şikayet edebilirsiniz.

 
Bu aslında vatandaş olarak bizim görevimizdir. Böylece devletimizin çıkarlarını gözetmiş olmaktayız.
 
 
Aşağıda vermiş olduğumuz linke tıklayarak açılan yerden sigorta ihbarında bulunabilirsiniz. Yanlış yapıldığını düşündüğünüz veya sistemin açıklarını gözeterek, sigortacılıkta sahtekarlık yapıldığını düşündüğünüz işlemler varsa bu alanda yapılan sigorta işlemini ihbar edebilirsiniz.
 
Açılan yerde bildirimde bulunan kişinin durumu(vatandaş, acente, eksper vb), şikayet eden kişinin kimlik bilgilerini içeren bölümün, şikayet edilen olayın ilgili bölümlerinin doldurup kaydet butonuna tıklamanız gerekmektedir.
 
Not: Bu işlemlerinizi yaparken kimlik bilgilerinizin paylaşılmasını istemiyorsanız "Kimlik Bilgilerimin Paylaşılması İstemiyorum" yazısının işaretlenmesi gerekmektedir. Bu bölüm işaretlendiğinde kimlik bilgileriniz sistem tarafından gizlenecektir.
 
Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nin sitesi üzerinden sigorta şikayetinde bulunmak için tıklayın...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder